Vadkanság‎ > ‎

Magunkról

A Vadkanok Nemzeti Dalárda pontosan az, amit a neve sugall:
szilaj, dalos kedvű férfiak vagyunk, akik azért jönnek össze, hogy az éneklést egyrészt a szórakozás, másrészt a nemzeti kulturális hagyományok ápolása érdekében műveljék. Ennek a felfogásnak a szimbólumaként választottuk névadónknak és címerállatunknak a vadkant.

A Dalárda 2007 februárjában, egy pesti katolikus közösség farsangi mulatságára összeállt baráti legény énekcsoport továbbéléséből keletkezett. Az egyre rendszeresebbé vált próbákat, vidám összejöveteleket rövid időn belül országjáró kirándulások, pinceszerezések és kisebb-nagyobb fellépések követték. Mivel a tagokat a barátság mellett alapvetően az éneklés, nótázás szeretete köti egybe, hamarosan megfogalmazódott a nyilvános nótaestek szervezésének igénye is, hogy minél több emberrel énekelhessük együtt az általunk kedvelt bor-, vadász-, diák- és népdalokat valamint katonanótákat és egyházi népénekeket. Ilyen nyilvános nótaesteket 2009 novembere óta évente több alkalommal rendezünk.

A társaság nevében is benne lévő dalárdaformával a Magyarországon a 19. század második felében elterjedt hazafias férfi énekegyletek nemes hagyományait kívánjuk folytatni.